6 дестинации за пътешествия в Европа и света

Малко са онези, които не обичат да пътуват, а предпочитат в разгара на отпускарски сезон да останат у дома или на работното място. Ако вие сте от групата с авантюристичен дух, която си пада по уникални, впечатляващи картини, места за разглеждане и почитате историята и културата, то предлагаме ви да почерпите малко информация, за различните точки на света и това, как може да организирате в най-скоро време едно незабравимо пътешествие.

  1. За почитателите на елегантни места за разглеждане, екзотика и непознати обекти, едно такова е Париж, Франция. Там може да се види Лувъра, Айфеловата кула, Версай и катедрала „Норт Дам“. Малките и артистични улички, доставят неизмерими дози удоволствие у всеки турист. Не по-малко вълнуваща и очарователна е гледката на френската ривиера.
  2. Впечатляваща е и почивката в Италия, а тя със своята атмосфера създава истинско релаксиращо въздействие. Градове като Позитано и Амалфи, със своята брегова ивица, могат да задоволят любопитството и търсенето на непознато и интересно, придружено от много красоти.
  3. Верона и Венеция са красиви места на любовта и историята. Те са много предпочитани дестинации, създаващи уникална атмосфера, както за влюбените, така и за търсачите на красоти.
  4. Южна Франция и Бавария са също едни от местата, които могат да създадат усещане за изпълнена с много позитивизъм почивка и изпълнена с цветя, романтика, ароматни свещи и перфектна екскурзия на бавни обороти.
  5. Арабският свят, Турция и Близкия Изток може да предложи също един такъв микс от непознати и причудливи забележителности, на които всеки да ахне задържайки дъха си. Така попаднали един път на подобни място може да потърсите впечатляващи забележителности, да посетите някоя джамия или да се гмурнете в търговските пазари, където ще откриете всевъзможни ръчни изделия и сувенири за бита.
  6. За тези, които имат възможност не пречи и да прехвърлят океана, за да посетят САЩ и да разгледат Мексико, Сан Франциско, Гранд Каньон, Червените скали на Седона. Последните, от които са уникални по рода си с причудливите форми и скални и пясъчни образования.