5 туристически места по света, според характера

Според специалистите, съществуват различни характери, а в зависимост от тях могат да се определят и различните места за почивка, пътувания и летуване. Ето и 10 от тях в зависимост от разграничението, което правят психолозите:

  1. Ако обичате по време на ваканцията да сте далеч от работата, за да може да се насладите пълноценно на почивката, то изберете място, където няма да имате възможност да се изкушавате от благата на цивилизацията. Така ще може успешно да релаксирате и да се порадвате на новостите, които ви се предоставят. Една такава почивка може да е сафари в Африка, а там диви животни и резервати, каквито са Нгоронгоро и Серенгети ще запълнят празнотите.
  2. С посещение в далечна Индия може да зърнете великолепието на Джал Махал, който представлява воден дворец в самия Джайпур в Индия. Той е чудно място и за разглеждане от семейни и влюбени двойки. За привържениците на йога изкуството и медитацията, това място ще има с какво да изненада.
  3. Ако си падате по многообразието, промените и искате да сте в непрестанно движение, то екскурзия до Китай ще се отрази благоприятно и презареждащо на всеки съвременен номад. Такава страна не спира да кипи от живот. Не е за изпускане прочутата Китайска стена, храма на Нефритения Буда, гробницата на Теракотената армия и още много и много места и обекти.
  4. Пътеествие до Нова Зеландия пък е за хората, които обичат адреналина и риска. Уникално по рода си е езеро Текапо, предлагащо неописуема красота на природата. Районът Роторуа с прочутите гейзери.
  5. Още приключения с не малка доза риск крие и разходка до Камбоджа. Такова приключение ще се хареса на всички, които търсят авантюра, мистерии и предизвикателства. Скокове с бънджи, тайнствени храмове, усещане за тайнственост може да предложи страна като Камбоджа, а за разглеждане там е и храма Ангор Ват, който е най-големият в света религиозен паметник.